novi ovrsni zakon

Novi Ovršni zakon i promjene koje donosi poslodavcima

Datum i vrijeme

20.11.2019., od 09,00 do 14,00 sati.

Lokacija

Zagreb, Hotel Westin

Akcija

Za sve rane prijave do 06. studenog odobravamo popust od 10%!

Cijena

1 490,00 kn + PDV

Novi Ovršni zakon stupa na snagu 1.1.2020! Saznajte kakve nam promjene donosi novi Zakon.

Dosadašnje ovršnopravno uređenje izaziva brojne nedoumice kod poslovnih subjekata, namećući im brojne obveze. U uvjetima u kojima je velika većina stanovništva blokirana, poslodavci kao poslovni subjekti dužni su provoditi ovrhe na zahtjeve različitih ovrhovoditelja, ponekad i uz suglasnost samih ovršenika. Kako postupiti u takvim situacijama poslodavci najčešće teško mogu iščitati iz postojećeg ovršnog zakona, a pojednostavnjenje problema trebalo bi doći s novim ovršnim zakonom koji provedbu ovrhe stavlja isključivo u ruke Financijske agencije. Osim ovih novosti, Ovršni zakon donosi i niz drugih novina, koje bi trebale donijeti jednostavniji, ekonomičniji i jeftiniji ovršni postupak.

Pohađanjem naše edukacije saznati ćete: što je ovršni postupak, kakav je tijek samog postupka, što je ovrha na novčanoj tražbini ovršenika, što je ovrha na plaći, koja primanja iz radnih odnosa su izuzeta od ovrhe, kakva je uloga poslodavca u provedbi ovrhe, kako se određuje redoslijed namirenja ovrha, kako će se provesti centralizacija provedbe ovrhe, po kojim ovršnim ispravama je poslodavac dužan postupati, kakav je utjecaj ovršenikove suglasnosti na ustegnuće od plaće, što je ovrha na nekretnini i pokretninama i što nam sve donosi novi Ovršni zakon koji stupa na snagu 1. siječnja 2020. godine.

Svi SmartBiz seminari i edukacije su zamišljeni na način da u svakom trenutku polaznici mogu postavljati pitanja i pokrenuti raspravu, a na sve eventualne upite koji ne budu odgovoreni na predavanju odgovor polaznici dobivaju pisanim putem. Cilj naših seminara i edukacija je kroz interaktivni pristup u kratko vrijeme riješiti Vaše poslovne probleme i prenijeti Vam iskustva i znanje vrhunskih stručnjaka. Trajanje samih seminara i edukacija temelji se na rezultatima analiza koje potvrđuju da je upravo naš model optimalan za učenje i usvajanje novih znanja i iskustava. Svi polaznici SmartBiz seminara i edukacija dobivaju uvjerenja o pohađanju.

Kratki sadržaj seminara

• općenito o ovršnom postupku
• pretpostavke ovršnog postupka
• tijek postupka
• ovrha na novčanoj tražbini ovršenika – izravna naplata
• ovrha na plaći i drugim stalnim novčanim primanjima
• primanja iz radnih odnosa koja su izuzeta od ovrhe
• sudovi i nova uloga javnih bilježnika kao posljedica presuda suda EU
• provedba ovrhe i uloga poslodavca
• redoslijed namirenja više ovrhovoditelja prilikom provedbe ovrhe
• centralizacija provedbe ovrhe u novom uređenju i rasterećenje poslodavca
• ovršne isprave po kojima je poslodavac dužan postupati
• utjecaj ovršenikove suglasnosti na ustegnuće od plaće
• ovrha na nekretnini i pokretninama
• vrijeme za postavljanje pitanja predavačima i razmjenu iskustava s kolegama

Raspored predavanja

VrijemeAktivnost
08:30-09:00Prijava sudionika i preuzimanje radnih materijala
09:00-11:00Prvi blok predavanja
11:00-11:45Pauza za kavu, zakusku i neformalni razgovor s predavačem i kolegama
11:45- 14:00Drugi blok predavanja i podjela uvjerenja o pohađanju edukacije

Ovaj seminar je namijenjen:
direktorima privatnih i javnih poduzeća, vlasnicima, poduzetnicima, voditeljima i djelatnicima računovodstvenih i knjigovodstvenih odjela, voditeljima i djelatnicima pravnih odjela, djelatnicima u poslovnoj administraciji i tajnicama, svim osobama uključenim u ovršne postupke i svim osobama zainteresiranim za promjene koje donosi novi Ovršni zakon.

Radni materijali

Za praćenje predavanja

Kava

Tijekom pauza

Snack

U dvorani tijekom pauze

Uvjerenje

O pohađanju edukacije

Opći uvjeti

Prijavom na seminar, edukaciju ili konferenciju prihvaćate naše opće uvjete poslovanja. Prijavu na edukativni program je moguće otkazati najkasnije 5 radnih dana prije početka programa, a kotizacija se uplaćuje najkasnije 4 radna dana prije početka programa. Polaznici koji odustanu nakon isteka roka od najkasnije 5 radnih dana nemaju pravo na povrat kotizacije i plaćaju iznos u cijelosti. Smart Biz d.o.o. zadržava pravo otkazivanja seminara, edukacija i konferencija, i u tom slučaju se uplaćeni iznos za kotizacije naručiteljima vraća u cijelosti. Podatke koje ste naveli u prijavi na neki od naših programa možemo koristiti u promotivnim akcijama ali neće biti dani trećim osobama, te oni po vašem zahtjevu mogu biti uklonjeni ili promijenjeni. Pogledajte našu Politiku privatnosti.

Popusti na seminare i edukacije:

  • Popust za drugu osobu iz istog poslovnog subjekta: 10%
  • Popust za treću i svaku sljedeću osobu iz istog poslovnog subjekta: 15%
  • Popust za sudionike iz nevladinih udruga i humanitarnih organizacija: 15%

Popusti se ne zbrajaju i međusobno se isključuju.

© Smart Biz d.o.o. 2017.