Novosti iz poslovnog svijeta

Smart Biz poslovne edukacije u vrijeme pandemije - zdravlje na prvom mjestu

I u ovim zahtjevnim vremenima za Vas i dalje osiguravamo najkvalitetnije poslovne edukacije u suradnji isključivo s vodećim i provjerenim stručnjacima. Na našim edukacijama od početka epidemije osiguran je razmak od najmanje 2 metra između sudionika, maske za sve sudionike, dezinfekcijska sredstva, a hrana i pića se poslužuju svakom sudioniku za stol. Broj sudionika je ograničen sukladno preporukama i u pravilu se edukacije održavaju u malim grupama.

Dvodnevne regionalne konferencije u 4 hrvatske regije u suradnji s Hrvatskim Vodama i SAFU – Izazovi u pripremi i provedbi EU sufinanciranih projekata vodno-komunalne infrastrukture - odgođeno!

Zbog trenutne epidemiološke situacije i prognoza za blisku budućnost konferencije se odgađaju do trenutka kada se za održavanje konferencija stvore povoljni uvjeti. Kao i do sada Smart Biz d.o.o. i partneri s kojima surađujemo na prvo mjesto stavljaju zdravlje i sigurnost polaznika i predavača. Sve prijavljene sudionike kontaktirati ćemo odmah po objavi novih termina i za njih će mjesta biti osigurana. Zahvaljujemo se svima na velikom interesu, ukazanom povjerenju i molimo za razumijevanje.

Dvodnevne regionalne konferencije u 4 hrvatske regije u suradnji s Hrvatskim Vodama i SAFU – Izazovi u pripremi i provedbi EU sufinanciranih projekata vodno-komunalne infrastrukture

Kako bismo pomogli hrvatskim vodno-komunalnim poduzećima i javnoj upravi u suradnji s Hrvatskim vodama i SAFU (Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije) organizirali smo 4 dvodnevne regionalne konferencije pod nazivom „Izazovi u pripremi i provedbi EU sufinanciranih projekata vodno-komunalne infrastrukutre“. Cilj održavanja konferencija u 4 hrvatske regije je da svim zainteresiranim subjektima omogućimo sudjelovanje. Pozivamo sve sudionike da se prijavljuju za sudjelovanje na konferencijama u regijama u kojima se nalaze tvrtke ili lokalna/regionalna samouprava. Saznajte više i prijavite se na vrijeme! Broj mjesta je ograničen.

HBOR produžio moratorij korisnicima kredita

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) će izravnim korisnicima kredita poslati obavijest o uvjetima produženja moratorija s ciljem ublažavanja negativnih posljedica na gospodarstvo koje je izazvala pandemija virusa COVID-19. Uz moratorij HBOR je za svoje korisnike omogućio i reprogram postojećih kreditnih obveza kroz produljenje rokova korištenja, počeka i otplate kredita. Saznajte više u članku.

Državne potpore za lipanj i mjera skraćenog radnog vremena kao pomoć gospodarstvu

Dijelu poslovnih subjekata potpora za plaće će biti osigurana i za lipanj. Potpora za lipanj iznosit će 4.000,00 kn po radniku koji radi u punom radnom vremenu, odnosno srazmjerni dio po radniku prema broju sati rada u nepunom radnom vremenu. Kao jedna od dodatnih mjera najavljuje se i mjera skraćenog radnog vremena koja bi također trebala krenuti od lipnja.

Lista najboljih konferencijskih alata za online sastanke i rad od kuće

Brojne tvrtke su i prije krize izazvane pandemijom virusa COVID-19 održavale online sastanke, i to primarno kada se partneri/klijenti nalaze na daljim lokacijama, drugim državama, pa i u različitim vremenskim zonama. Na tržištu se može naći veliki broj platformi i rješenja koja se mogu koristiti za ovu vrstu sastanaka, a neke od njih koristimo i mi za sastanke s našim klijentima, ali i održavanje inhouse online seminara i savjetovanja. Za neke jednostavne zadatke tvrtke koriste WhatsApp ili Viber grupe, a za nešto ozbiljnije sastanke predlažemo 4 platforme opisane u članku. Saznajte više.