Zašto se s pravom govori da je sadržaj “kralj” i zašto je Content Marketing bitan dio marketinške strategije

kreiranje sadržaja

Još 1996. godine Bill Gates je na Microsoft web stranici objavio članak pod nazivom „Content is King“ (Sadržaj je kralj) i u tom članku je ustvrdio kako će upravo sadržaj u budućnosti donositi novac. O Content Marketingu se danas jako puno priča ali ga u Hrvatskoj rijeko tko radi na ispravan način. Content Marketing bismo mogli definirati kao jedan od dijelova digitalnog marketinga, a on uključuje kreiranje i objavu sadržaja na internetu. Njegov cilj nije direktna prodaja već privlačenje pažnje potencijalnih klijenata te izgradnja brenda i autoriteta za područje kojim se bavite.

Content Marketing se koristi za stvaranje dugoročnih veza s korisnicima, a potencijalne kupce on privlači organski, što bi značilo da je kupac taj koji konzumiranjem sadržaja traži određeni proizvod ili uslugu. Druge vrste marketinga su usmjerene na traženje kupca kroz plaćene oglase. Brojne uspješne svjetske tvrtke su prepoznale prednosti koje im dobro osmišljen Content Marketing donosi pa već postoje i odjeli koji se bave isključivo ovom vrstom marketinga. I u Hrvatskoj se u zadnjim godinama sve veći broj tvrtki okreće Content Marketingu iako je čest slučaj da se on ne radi na ispravan način pa u takvim slučajevima ne donosi željene rezultate. Content Marketing bi trebao biti dio cjelokupne marketinške strategije određenog poslovnog subjekta i trebao bi biti pomno osmišjen. Investiranjem u kreiranje sadržaja povećavate vidljivost, gradite brend i autoritet za područje kojim se bavite, privlačite nove kupce, a postojeće kupce pretvarate u lojalne kupce. Postoji veći broj kanala Content Marketinga, a izdvojili bismo blog, e-knjige, newsletter-e, webinare, foto i video sadržaje na društvenim mrežama i sve popularnije infografike. Content Marketing ne donosi instant povećanja prodaje ili vidljivosti ali kada je pravilno vođen donosi dugoročne rezultate. Informirajte se o načinima kreiranja sadržaja i kanalima koje možete koristiti za objavu i već danas krenite s Content Marketingom kako ne biste zaostali za konkurencijom.

U organizaciji tvrtke Smart Biz 27.03.2020. održati će se cjelodnevni praktični seminar pod nazivom „Kako kreirati sadržaj koji će dovesti do klijenata – Content Marketing s Ilijom Brajkovićem“. Pohađanjem seminara polaznici će saznati zašto je content marketing bitan za uspješno privlačenje novih klijenata i prodaju, što sve obuhvaća content marketing, koji su kanali content marketinga, kako izgraditi strategiju, kako implementirati content marketing uz što manja ulaganja, kako pisati blog, kako pisati e-book, kako izrađivati infografike i webinare, kako računati isplativost content marketinga te će imati priliku postaviti pitanja predavaču i razmijeniti iskustva s kolegama. Seminar se održava u zagrebačkom hotelu The Westin, a za sve polaznike je osiguran ručak u hotelskom restoranu. Više o sadržaju seminara, predavaču, rasporedu, cijeni i i prijavi saznajte ovdje.