Potpore za usavršavanje zaposlenika – ostvarite potporu i do 18.000 kuna po zaposleniku

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje u programu pod nazivom „Do mjere do karijere“ provode mjere s ciljem zapošljavanja i očuvanja radnih mjesta. Jedna od mjera koje su dostupne hrvatskim poslodavcima su i potpore za usavršavanje zaposlenika. Radi se o državnim potporama koje potiču daljnje obrazovanje zaposlenika a cilj ovih mjera je očuvanje radnih mjesta.

Potpore za usavršavanje su dio paketa „Od mjere do karijere“ s ciljem očuvanja radnih mjesta i to primarno u slučaju uvođenja novih tehnologija i proizvodnih programa ali i podizanja konkurentnosti poduzeća. Mjere su dostupne svim poduzećima koja posluju profitno. Glavni cilj ove mjere je očuvanje radnih mjesta kroz poticanje daljnjeg obrazovanja zaposlenika sufinanciranjem troška usavršavanja. Trajanje mjere je i do 6 mjeseci. Sufinanciraju se troškovi usavršavanja zaposlenika do 70% prihvatljivih troškova, a najveći iznos potpore za usavršavanje po jednom zaposleniku je 18.000,00 kn. Više o ovoj mjeri možete saznati na službenoj stranici „Od mjere do karijere“.

Kao organizator inhouse edukacija dobivamo veći broj upita naših klijenata vezano uz usavršavanje djelatnika u raznim područjima koje pokrivamo pri čemu bi usavršavanje za naše klijente bilo sufinancirano državnom potporom. Pozivamo sve zainteresirane da se informiraju o potporama na službenoj stranici paketa „Od mjere do karijere“, a mi Vam stojimo na raspolaganju za organizaciju sufinanciranih edukacija. Svi sudionici Smart Biz inhouse edukacija dobivaju radne materijale za praćenje predavanja (koje kasnije mogu koristiti kao priručnike za usvojena znanja) i uvjerenja o pohađanju edukacije izdana na njihovo ime. Naši predavači su vodeći stručnjaci za svoja područja i za svaku inhouse edukaciju se pripremaju proučavajući poslovanje klijenta i prema ciljevima koje klijent želi ostvariti kroz edukaciju. Naši predavači, iskustvo i veliki broj hrvatskih tvrtki koje su nam ukazale povjerenje garancija su kvalitete naših edukacija.