Znate li što je Revolut kartica i zašto ju koristi sve veći broj ljudi u Hrvatskoj

revolut kartica

Revolut ukratko predstavlja digitalni bankovni račun s niskim financijskim troškovima i jednostavnim transakcijama. Kako biste započeli s korištenjem Revolut kartice potrebno je preuzeti mobilnu aplikaciju, registrirati se i izraditi račun. Nakon ovoga za Vas je već spremna virtualna kartica , a fizička kartica Vam se šalje na kućnu adresu. Bitno je spomenuti da je Revolut kartica nastala kao putna kartica koja je omogućavala osobama koje su na putu da prebacuju svoja sredstva po stvarnom tečaju. Nakon četiri godine Revolut je postao jedna od najvećih fintech tvrtki u Europi, a broj korisnika se u 2019. godini popeo već na 7 milijuna u Europi i Australiji.

Korisnici Revolut kartice upravljaju svojim financijama iz jednostavne i pregledne mobilne aplikacije koja im uz novčane transakcije nudi i napredno praćenje i analizu troškova. Postoje tri vrste računa koje korisnici mogu odabrati , a većina još uvijek koristi besplatni Standard paket uz koji mogu izabrati top-up Master ili Visa karticu. Uz ovaj paket korisnici mogu vršiti prijenos novca bez velikih naknada, dizanje gotovine na bankomatima bez naknade (do 1.700 kn mjesečno), te im je omogućeno automatsko preračunavanje valuta prilikom plaćanja u valuti zemlje u kojoj se nalaze. Postoje i paketi koji imaju mjesečnu naknadu (Premium i Metal) te oni nude brojne druge mogućnosti za zahtjevnije korisnike. Jedna od takvih mogućnosti su i jednokratne virtualne kartice kod koji se broj kartice mijenja nakon svake transakcije. Upravo ova mogućnost donosi povećanu sigurnost u slučaju online kupovine.

Ono što je jako zanimljivo hrvatskim korisnicima je činjenica da je Revolut omogućio nadoplatu računa i u kunama. Nakon toga broj korisnika u Hrvatskoj je bitno narastao pa se smatra da u Hrvatskoj u ovom trenutku Revolut karticu koristi preko 50 tisuća korisnika. Pretpostavka je da će broj korisnika Revolut kartice rapidno rasti i u mjesecima koji slijede, ali isto tako da će se paleta usluga povećavati.