Dvodnevne regionalne konferencije u 4 hrvatske regije u suradnji s Hrvatskim Vodama i SAFU – Izazovi u pripremi i provedbi EU sufinanciranih projekata vodno-komunalne infrastrukture

Kako bismo pomogli hrvatskim vodno-komunalnim poduzećima i javnoj upravi u suradnji s Hrvatskim vodama i SAFU (Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije) organizirali smo 4 dvodnevne regionalne konferencije pod nazivom „Izazovi u pripremi i provedbi EU sufinanciranih projekata vodno-komunalne infrastrukutre“. 10 predavača iz Hrvatskih voda i jedan predavač iz SAFU u dva će dana sudionicima konferencije prezentirati koji izazovi ih očekuju u pripremi i provedbi projekata i kako te iste izazove prevladati. Tijekom konferencija biti će omogućeno postavljanje pitanja od strane sudionika i rasprava o konkretnim situacijama s kojima se susreću u pripremi i provedbi projekata. Tijekom pauza sudionici će imati priliku za razgovor i razmjenu iskustava s predavačima i kolegama.

Dvodnevne konferencije će biti podijeljene u 4 osnovne cjeline:
1. Uvodna cjelina:
a. Zakonodavni i institucionalni ustroj Sustava upravljanja i kontrole EU fondovima u vodno-komunalnom sektoru
b. Projektni ciklus EU sufinanciranog projekta vodno-komunalne infrastrukture
2. EX ANTE kontrola:
a. Provođenje postupaka ex ante kontrole Dokumentacije o nabavi
3. EX POST kontrola, nepravilnosti i financijske korekcije u postupcima javne nabave:
a. Najčešće pogreške u pripremi i provođenju postupaka javne nabave na EU sufinanciranim projektima
b. Nepravilnosti i financijske korekcije u postupcima javne nabave (ex post kontrola provedenih postupaka javne nabave)
4. Provedba ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava:
a. Provedba Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava – uloge i odgovornosti Korisnika
b. Najčešće pogreške u provedbi EU sufinanciranih projekata
c. Tehnički aspekti provedbe sekundarnih ugovora na projektu
d. Izmjene Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava
e. Smjernice za izmjenu sekundarnih ugovora na projektu
5. Evaluacija EU sufinanciranih projekata

Konferencije su namijenjene za: vodno-komunalne tvrtke i jedinice lokalne i regionalne samouprave.

S ciljem pokrivanja svih hrvatskih regija dvodnevne konferencije će se održati na 4 lokacije i to prema sljedećem rasporedu:
23.09. i 24.09.2020. Beli Manastir – za sudionike iz Istočne Hrvatske – hotel Patrialink za prijavu!

30.09. i 01.10.2020. – odgođeno – uskoro objavljujemo novi termin – Dubrovnik – za sudionike iz južne Hrvatske – hotel Sheraton Riviera Dubrovniklink za predprijavu!

20.10. i 21.10.2020. – Opatija – za sudionike iz područja Istre, Kvarnera, Primorja, Like i Gorskog kotara – Amadria Conference Park 25/7link za prijavu!

28.10. i 29.10.2020. – Trakošćan – za sudionike iz područja središnje i sjeverne Hrvatske – hotel Trakošćanlink za prijavu!

Cilj održavanja konferencija u 4 hrvatske regije je da svim zainteresiranim subjektima omogućimo sudjelovanje. Pozivamo sve sudionike da se prijavljuju za sudjelovanje na konferencijama u regijama u kojima se nalaze tvrtke ili lokalna/regionalna samouprava, ali ako je iz određenih razloga to nemoguće, iznimno postoji mogućnost dolaska na konferenciju u druge regije. Broj mjesta je ograničen!

Konferencije će biti održane u prostranim hotelskim dvoranama prema svim preporukama Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, s poštivanjem preporučenog razmaka između sudionika, predavača i hotelskog osoblja. Broj sudionika je ograničen sukladno preporukama, a svi hoteli u kojim će se održati konferencije poštivati će najviše standarde i higijenske mjere s ciljem očuvanja zdravlja sudionika. Svim sudionicima na raspolaganju će biti zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva kod ulaska u dvoranu i ostale hotelske prostore.

Cijena kotizacije: 2.290,00 kn + PDV

U cijenu uključeno: sudjelovanje na dvodnevnoj konferenciji, 2 ručka, kava, čaj, sokovi, voda, radni materijali i uvjerenje o pohađanju konferencije u digitalnom obliku.