Facebook oglašavanje ili Google Ads?

Kod dijela ljudi postoji mišljenje kako su Facebook i Google oglašavanje direktna konkurencija, te kako je potrebno donijeti odluku koju platformu odabrati. Istina je daleko od toga, a praksa brojnih uspješnih tvrtki je pokazala da je upravo kombinacija ove dvije vrste oglašavanja dobitna. Koristeći Facebok oglašavanje i Google Ads tvrtke su povećale prodaju, ostvarile veću vidljivost i pridobile nove klijente

Google Ads je najveća svjetska PPC (pay per click) platforma, i postala je sinonim za izraz „paid search“, iako postoje i druge platforme poput Bing Ads-a. Google Ads funkcionira na način da oglašivač kreira oglas, odredi ključne riječi i cijenu koju je spreman platiti (bid – aukcija), a kada korisnik upiše odabranu ključnu riječ prikazuje mu se oglas. Samo u slučaju kada korisnik klikne na oglas određeni iznos se skida s računa oglašivača. Google oglasi se prikazuju pored rezultata koje korisnik dobije u tražilici za određeni pojam.
Facebook oglašavanje predstavlja marketing na najvećoj svjetskoj društvenoj mreži pri čemu se oglasi prikazuju korisnicima prema određenim parametrima koje je oglašivač odabrao kao što su spol, dob, lokacija, interesi, itd. S obzirom da Facebook kao platforma prikuplja različite informacije o svojim korisnicima, mogućnosti targetiranja ciljane skupine za oglašavanje su bezbrojne. Kao primjer je i mogućnost targetiranja osoba koje imaju slične osobine kao postojeći korisnici, pa se na taj način dolazi do skupine koja je potencijalno najprivlačnija. Budžet za kampanju se određuje unaprijed, a plaćanje može biti prema broju klikova na oglas ili broju prikaza.
Google Ads nam kroz ključne riječi i kreativne oglase pomaže da dođemo do novih klijenata, dok se za Facebook može reći da on pomaže novim klijentima da nađu nas. Brojne uspješne tvrtke su upravo kombinacijom Facebook-a i Google Ads-a ostvarile vrhunske poslovne rezultate.

Više o ovoj temi možete saznati na praktičnom seminaru pod nazivom „Facebook i Google Ads – efikasan i mjerljiv digitalni marketing u praksi“ koji će se održati 14. veljače u zagrebačkom hotelu The Westin. Predavači su vodeći hrvatski stručnjaci za ova područja, Vice Božić (direktor digitalne agencije GoAds) i Ilija Brajković (partner u digitalnoj agenciji Kontra). Seminar traje od 09,00 do 17,00 sati i za sve polaznike je osiguran ručak u hotelskom restoranu. Organizator Smart Biz d.o.o. odobrava popust na cijenu kotizacije za rane prijave. Više o sadržaju seminara, rasporedu i predavačima saznajte ovdje.