Naplata potraživanja – osiguranje potraživanja i ovršni postupak

Datum i vrijeme

Uskoro objavljujemo novi termin!

Lokacija

Zagreb, Hotel The Westin

Akcija

Za sve rane prijave i predprijave odobravamo popust od 10%!

Cijena

1 490,00 kn + PDV

197,75 EUR + PDV prema tečaju (1EUR = 7,53450Kn)

Prilikom ulaska u poslovne odnose namjera poduzetnika je prodati svoje proizvode i usluge, te za prodano naplatiti cijenu. Poduzetnici tom prilikom svjesno preuzimaju rizik moguće nenaplate svojih tražbina. Na ovom seminaru polaznici će se upoznati s mogućnostima prevencije spomenutog rizika nenaplate, i to prije samog ulaska u poslovni odnos, a također i s načinima i mogućnostima naplate, kada njihova tražbina dospije.

Kako bi se izbjegli dugotrajni i skupocjeni parnični sudski postupci, koji su pritom često i nepredvidivi, poduzetnicima su na raspolaganju određeni instrumenti osiguranja potraživanja, kao što su zadužnice, izjave o suglasnosti na zapljenu plaće, založna prava i slično, kojima se omogućuje u slučaju neplaćanja protiv dužnika pokrenuti mnogo brže ovršne postupke. Počevši od travnja 2020. godine ovršni postupci su zaustavljeni zbog posebnih okolnosti u gospodarstvu koje je izazvala pandemija covid-19, no već od 19.10.2020. godine nastavit će se sa prekinutim ovršnim postupcima.

Sve navedeno će predstavljati novi izazov za vjerovnike prilikom naplata tražbina, jer će velik broj vjerovnika nastojati naplatiti tražbine koje nisu bili u mogućnosti izvršiti u dugotrajnom šestomjesečnom razdoblju moratorija ovrha. Svrha ovog seminara je polaznicima ukazati na sve mogućnosti naplata tražbina, i to kako u izvansudskim, tako i sudskim postupcima, uz objašnjavanje karakterističnih termina i pojmova vezanih za naplatu tražbina.
Pohađanjem našeg seminara u jednom danu ćete saznati: kako nastaju i kako prestaju tražbine, kako osigurati potraživanja (zadužnice, suglasnost na zapljenu plaće, jamstvo, hipoteka, fijudicarno vlasništvo) , kako pribaviti podatke o imovini dužnika, što je ovršni postupak na temelju ovršne isprave, što je ovršni postupak na temelju vjerodostojne isprave, kako se provodi ovršni postupak na novčanoj tražbini, nekretninama i pokretninama, kakvi su troškovi ovršnog postupka, kako se dokazuju tražbine u parničnom postupku, kako prenijeti potraživanja na agencije za naplatu potraživanja, te ćete imati priliku za postavljanje pitanja predavačici i razmjenu iskustava s kolegama.

Svi SmartBiz seminari i edukacije su zamišljeni na način da u svakom trenutku polaznici mogu postavljati pitanja i pokrenuti raspravu, a na sve eventualne upite koji ne budu odgovoreni na predavanju odgovor polaznici dobivaju pisanim putem. Cilj naših seminara i edukacija je kroz interaktivni pristup u kratko vrijeme riješiti Vaše poslovne probleme i prenijeti Vam iskustva i znanje vrhunskih stručnjaka. Trajanje samih seminara i edukacija temelji se na rezultatima analiza koje potvrđuju da je upravo naš model optimalan za učenje i usvajanje novih znanja i iskustava. Svi polaznici SmartBiz seminara i edukacija dobivaju uvjerenja o pohađanju.

Seminar će se održati u skladu sa svim preporukama stručnjaka što pretpostavlja socijalnu distancu među sudionicima kao i sve druge higijenske mjere nužne za zaštitu zdravlja i spriječavanje širenja virusa tijekom održavanja kao i pri ulasku i izlasku iz hotela. Zaštitne maske su osigurane za sve sudionike seminara.

Kratki sadržaj seminara

– pojam tražbine, dospjelost tražbine, prestanak tražbine
– zastara potraživanja
– osiguranje potraživanja – zadužnice, suglasnost na zapljenu plaće, jamstvo, založno pravo – hipoteka, prijenos vlasništva radi osiguranja – fiducijarno vlasništvo
– pribavljanje podataka o imovini dužnika
– ovršni postupak na temelju ovršne isprave
– ovršni postupak na temelju vjerodostojne isprave
– ovrha na novčanoj tražbini, na nekretninama i pokretninama
– troškovi ovršnog postupka
– dokazivanje tražbina u parničnom postupku
– prijenos potraživanja i naplata putem agencija za naplatu potraživanja

Raspored predavanja

VrijemeAktivnost
08:30-09:00Prijava sudionika
09:00-11:00Prvi blok predavanja
11:00-11:45Pauza za kavu, čaj, sokove, snack i neformalni razgovor s predavačima i kolegama
11:20- 14:00Drugi blok predavanja

Ovaj seminar je namijenjen za:
vlasnike i direktore poduzeća, voditelje i djelatnike u financijskim i računovodstvenim sektorima, voditelje i djelatnike u pravnim sektorima, voditelje prodaje i nabave, sve poslovne osobe koje sudjeluju u procesu naplate potraživanja, sve osobe koje žele saznati kako osigurati potraživanja i kako naplatiti postojeće tražbine.

Radni materijali

Za praćenje predavanja

Kava i čaj

Tijekom pauze

Snack

Tijekom pauze

Uvjerenje

O pohađanju edukacije u digitalnom obliku

Opći uvjeti

Prijavom na seminar, edukaciju ili konferenciju prihvaćate naše opće uvjete poslovanja. Prijavu na edukativni program je moguće otkazati najkasnije 5 radnih dana prije početka programa, a kotizacija se uplaćuje najkasnije 4 radna dana prije početka programa. Polaznici koji odustanu nakon isteka roka od najkasnije 5 radnih dana nemaju pravo na povrat kotizacije i plaćaju iznos u cijelosti. Smart Biz d.o.o. zadržava pravo otkazivanja seminara, edukacija i konferencija, i u tom slučaju se uplaćeni iznos za kotizacije naručiteljima vraća u cijelosti. Podatke koje ste naveli u prijavi na neki od naših programa možemo koristiti u promotivnim akcijama ali neće biti dani trećim osobama, te oni po vašem zahtjevu mogu biti uklonjeni ili promijenjeni. Pogledajte našu Politiku privatnosti.

Popusti na seminare i edukacije:

  • Popust za drugu osobu iz istog poslovnog subjekta: 10%
  • Popust za treću i svaku sljedeću osobu iz istog poslovnog subjekta: 15%
  • Popust za sudionike iz nevladinih udruga i humanitarnih organizacija: 15%

Popusti se ne zbrajaju i međusobno se isključuju.

© Smart Biz d.o.o. 2017.