Provedba Ovršnog zakona za poslodavce – s osvrtom na promjene uzrokovane pandemijom koronavirusa i promjene koje donosi novi Ovršni zakon

Datum i vrijeme

Uskoro objavljujemo novi termin!

Održani termini: 20.11.2019., 17.06.2020. (seminar održan u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite RH)

Lokacija

Zagreb, Hotel The Westin

Akcija

Za sve rane prijave i predprijave odobravamo popust od 10%!

Cijena

1 390,00 kn + PDV

184,48 EUR + PDV prema tečaju (1EUR = 7,53450Kn)

Dosadašnje ovršnopravno uređenje izaziva brojne nedoumice kod poslovnih subjekata, namećući im brojne obveze. U uvjetima u kojima je velika većina stanovništva blokirana, poslodavci kao poslovni subjekti dužni su provoditi ovrhe na zahtjeve različitih ovrhovoditelja, ponekad i uz suglasnost samih ovršenika. Kako postupiti u takvim situacijama poslodavci najčešće teško mogu iščitati iz postojećeg ovršnog zakona, a pojednostavnjenje problema trebalo bi doći s novim ovršnim zakonom koji provedbu ovrhe stavlja isključivo u ruke Financijske agencije. Osim ovih novosti, Ovršni zakon donosi i niz drugih novina, koje bi trebale donijeti jednostavniji, ekonomičniji i jeftiniji ovršni postupak.

Pohađanjem naše edukacije saznati ćete: što je ovršni postupak, kakav je tijek samog postupka, što je ovrha na novčanoj tražbini ovršenika, što je ovrha na plaći, koja primanja iz radnih odnosa su izuzeta od ovrhe, kakva je uloga poslodavca u provedbi ovrhe, kako se određuje redoslijed namirenja ovrha, kako će se provesti centralizacija provedbe ovrhe, po kojim ovršnim ispravama je poslodavac dužan postupati, kakav je utjecaj ovršenikove suglasnosti na ustegnuće od plaće, što je ovrha na nekretnini i pokretninama, koje promjene je u provedbi ovrha donijela postojeća kriza i što nam sve donosi najavljeni novi Ovršni zakon.

Uz sve navedeno, ne smije se zaboraviti niti na epidemiju korona virusa, koja je zahvatila sve segmente života, pa tako i onaj pravni i gospodarski dio. S obzirom na navedeno, u tijeku su mjere donesene izmjenama Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, kao i novim Zakonom o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti, temeljem kojih se zastaje sa provedbom ovršnih postupaka za vrijeme trajanja posebnih okolnosti, i to na način da tijela koja provode ovršne postupke samo zaprimaju ovršne isprave, kako bi se sačuvao prvenstveni red naplate, no po istima ne smiju postupati.

Svi SmartBiz seminari i edukacije su zamišljeni na način da u svakom trenutku polaznici mogu postavljati pitanja i pokrenuti raspravu, a na sve eventualne upite koji ne budu odgovoreni na predavanju odgovor polaznici dobivaju pisanim putem. Cilj naših seminara i edukacija je kroz interaktivni pristup u kratko vrijeme riješiti Vaše poslovne probleme i prenijeti Vam iskustva i znanje vrhunskih stručnjaka. Trajanje samih seminara i edukacija temelji se na rezultatima analiza koje potvrđuju da je upravo naš model optimalan za učenje i usvajanje novih znanja i iskustava. Svi polaznici SmartBiz seminara i edukacija dobivaju uvjerenja o pohađanju.

Seminar će se održati u skladu sa svim preporukama stručnjaka što pretpostavlja socijalnu distancu među sudionicima kao i sve druge higijenske mjere nužne za zaštitu zdravlja i spriječavanje širenja virusa tijekom održavanja kao i pri ulasku i izlasku iz hotela.

Kratki sadržaj seminara

• općenito o ovršnom postupku
• pretpostavke ovršnog postupka
• tijek postupka
• ovrha na novčanoj tražbini ovršenika – izravna naplata
• ovrha na plaći i drugim stalnim novčanim primanjima
• primanja iz radnih odnosa koja su izuzeta od ovrhe
• sudovi i nova uloga javnih bilježnika kao posljedica presuda suda EU
• provedba ovrhe i uloga poslodavca
• redoslijed namirenja više ovrhovoditelja prilikom provedbe ovrhe
• centralizacija provedbe ovrhe u novom uređenju i rasterećenje poslodavca
• ovršne isprave po kojima je poslodavac dužan postupati
• utjecaj ovršenikove suglasnosti na ustegnuće od plaće
• ovrha na nekretnini i pokretninama
• izmjene Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima uzrokovane pandemijom koronavirusa
• novi Zakon o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti
• vrijeme za postavljanje pitanja predavačima i razmjenu iskustava s kolegama

Raspored predavanja

VrijemeAktivnost
08:30-09:00Prijava sudionika
09:00-11:00Prvi blok predavanja
11:00-11:20Pauza za kavu, čaj i neformalni razgovor s predavačima i kolegama
11:20- 14:00Drugi blok predavanja

Ovaj seminar je namijenjen:
direktorima privatnih i javnih poduzeća, vlasnicima, poduzetnicima, voditeljima i djelatnicima računovodstvenih i knjigovodstvenih odjela, voditeljima i djelatnicima pravnih odjela, djelatnicima u poslovnoj administraciji i tajnicama, svim osobama uključenim u ovršne postupke i svim osobama zainteresiranim za promjene koje donosi novi Ovršni zakon.

Radni materijali

U digitalnom obliku – polaznici ih dobivaju u PDF formatu prije održavanja seminara

Kava i čaj

Tijekom pauze

Uvjerenje

O pohađanju edukacije u elektronskom obliku – polaznici ih dobivaju nakon održane edukacije na svoju e-mail adresu

Opći uvjeti

Prijavom na seminar, edukaciju ili konferenciju prihvaćate naše opće uvjete poslovanja. Prijavu na edukativni program je moguće otkazati najkasnije 5 radnih dana prije početka programa, a kotizacija se uplaćuje najkasnije 4 radna dana prije početka programa. Polaznici koji odustanu nakon isteka roka od najkasnije 5 radnih dana nemaju pravo na povrat kotizacije i plaćaju iznos u cijelosti. Smart Biz d.o.o. zadržava pravo otkazivanja seminara, edukacija i konferencija, i u tom slučaju se uplaćeni iznos za kotizacije naručiteljima vraća u cijelosti. Podatke koje ste naveli u prijavi na neki od naših programa možemo koristiti u promotivnim akcijama ali neće biti dani trećim osobama, te oni po vašem zahtjevu mogu biti uklonjeni ili promijenjeni. Pogledajte našu Politiku privatnosti.

Popusti na seminare i edukacije:

  • Popust za drugu osobu iz istog poslovnog subjekta: 10%
  • Popust za treću i svaku sljedeću osobu iz istog poslovnog subjekta: 15%
  • Popust za sudionike iz nevladinih udruga i humanitarnih organizacija: 15%

Popusti se ne zbrajaju i međusobno se isključuju.

© Smart Biz d.o.o. 2017.