Provedba EU projekata – praktični savjeti i rješenja

Datum i vrijeme

Uskoro objavljujemo novi termin!

Lokacija

Zagreb, Hotel The Westin

Akcija

Za drugog sudionika odobravamo 10% popusta na cijenu kotizacije, a za trećeg i svakog sljedećeg sudionika odobravamo popust od 15% na cijenu kotizacije!

Cijena

211,02 EUR + PDV

1 590,00 kn + PDV prema tečaju (1EUR = 7,53450Kn)

NAMIJENJENO JAVNOM I PRIVATNOM SEKTORU

Priprema za provođenje projekata sufinanciranih iz EU fondova, kao i sama provedba je zahtjevan i dugotrajan proces koji iziskuje znanje i iskustvo, a u procesu su od velike pomoći savjeti i praktična rješenja vodećih stručnjaka za ovo područje.

Svrha naše praktične edukacije je upoznati polaznike s glavnim načelima i procesima upravljanja provedbom EU projekta te sistematizirati najbitnija znanja i pojmove vezane uz isto, a sve uz pomoć jednog od vodećih stručnjaka u ovom segmentu.

Polaznici koji se planiraju prijavljivati na EU natječaje ili već imaju potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava upoznat će se s pravilima provedbe i upravljanja EU projekata kroz konkretne primjere iz prakse ili produbiti svoje razumijevanje pojedinih procedura. Poseban naglasak staviti će se na nepravilnosti i financijske korekcije koje proizlaze iz postupaka javne nabave ili postupaka nabave za neobveznike javne nabave (NOJN). Predavačica ovog praktičnog interaktivnog seminara je gospođa doc.dr.sc. Mariela Sjekavica, voditeljica službe za razvoj sustava upravljanja u Hrvatskim vodama.

Svi SmartBiz seminari i edukacije su zamišljeni na način da u svakom trenutku polaznici mogu postavljati pitanja i pokrenuti raspravu, a na sve eventualne upite koji ne budu odgovoreni na predavanju odgovor polaznici dobivaju pisanim putem. Cilj naših seminara i edukacija je kroz interaktivni pristup u kratko vrijeme riješiti Vaše poslovne probleme i prenijeti Vam iskustva i znanje vrhunskih stručnjaka. Trajanje samih seminara i edukacija temelji se na rezultatima analiza koje potvrđuju da je upravo naš model optimalan za učenje i usvajanje novih znanja i iskustava. Svi polaznici SmartBiz seminara i edukacija dobivaju uvjerenja o pohađanju.

Kratki sadržaj seminara

 • Zakonodavni i institucionalni okvir provedbe EU projekata u RH
 • Odluka o financiranju
 • Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava – Opći i posebni uvjeti
 • Prava i obveze Korisnika bespovratnih sredstava
 • Procedure provedbe EU projekta (izvještavanje, izrada i predaja Zahtjeva za predujam, Zahtjeva za nadoknadom sredstava, Završnog zahtjeva, vlasništvo nad projektnim rezultatima, trajnost, vidljivost, razdoblja provedbe, prihvatljivost troškova, provjere na licu mjesta, raskid i izmjene Ugovora o dodjeli)
 • Kontrole vezane uz nabavu (kontrola projektnog plana nabave, ex ante kontrola, ex post kontrola)
 • Nepravilnosti i financijske korekcije
 • Vrijeme za postavljanje pitanja i odgovore predavačice

Raspored predavanja

VrijemeAktivnost
08:30-09:00Prijava sudionika i preuzimanje radnih materijala
09:00-11:00Prvi blok predavanja
11:00-11:45Pauza za kavu, zakusku i neformalni razgovor s predavačicom i kolegama
11:45- 14:00Drugi blok predavanja i vrijeme za postavljanje pitanja i razmjenu iskustava

Ovaj seminar je namijenjen za osobe iz javnog i privatnog seektora:
voditelje projekata, voditelje timova uključenih u EU projekte, direktore, djelatnike uključene u javnu nabavu, sve djelatnike uključene u EU sufinancirane projekte, načelnike, pročelnike, gradonačelnike, predstavnike lokalne i regionalne samouprave zadužene za provođenje EU sufinanciranih projekata, građevinske inženjere, vlasnike građevinskih i ostalih tvrtki i sve zainteresirane osobe koje žele saznati na što moraju obratiti pozornost prilikom pripreme i provedbe EU sufinanciranih projekata.

Radni materijali

Za praćenje predavanja u tiskanom obliku

Kava

Tijekom pauza

Snack

U dvorani tijekom pauze

Uvjerenje

O pohađanju edukacije

Opći uvjeti

Prijavom na seminar, edukaciju ili konferenciju prihvaćate naše opće uvjete poslovanja. Prijavu na edukativni program je moguće otkazati najkasnije 5 radnih dana prije početka programa, a kotizacija se uplaćuje najkasnije 4 radna dana prije početka programa. Polaznici koji odustanu nakon isteka roka od najkasnije 5 radnih dana nemaju pravo na povrat kotizacije i plaćaju iznos u cijelosti. Smart Biz d.o.o. zadržava pravo otkazivanja seminara, edukacija i konferencija, i u tom slučaju se uplaćeni iznos za kotizacije naručiteljima vraća u cijelosti. Podatke koje ste naveli u prijavi na neki od naših programa možemo koristiti u promotivnim akcijama ali neće biti dani trećim osobama, te oni po vašem zahtjevu mogu biti uklonjeni ili promijenjeni. Pogledajte našu Politiku privatnosti.

Popusti na seminare i edukacije:

  • Popust za drugu osobu iz istog poslovnog subjekta: 10%
  • Popust za treću i svaku sljedeću osobu iz istog poslovnog subjekta: 15%
  • Popust za sudionike iz nevladinih udruga i humanitarnih organizacija: 15%

Popusti se ne zbrajaju i međusobno se isključuju.

© Smart Biz d.o.o. 2017.