primjena-fidic-modela

Primjena FIDIC modela ugovaranja – praktični webinar s Darkom Jukićem

Datum i vrijeme

Uskoro objavljujemo novi termin!

Održani termini: 23.02.2021.

Lokacija

Online seminar – platforma Zoom

Akcija

Za drugog i svakog sljedećeg sudionika odobravamo popust od 10%!

Cijena

990,00 kn + PDV

131,39 EUR + PDV prema tečaju (1EUR = 7,53450Kn)

U Hrvatskoj je primjena FIDIC ugovora doživjela veliki rast u posljednjih desetak godina i sa sigurnošću se može reći da su FIDIC modeli ugovaranja najvažniji međunarodni standard ugovaranja za građevinske i inženjerske radove. Početak korištenja FIDIC modela ugovaranja možemo povezati s procesom ulaska Hrvatske u EU i projektima financiranim iz razvojnih banaka i fondova Europske unije koji su uvjetovali korištenje ove vrste ugovaranja.

Primjenu FIDIC ugovora prati opsežna dokumentacija podijeljena po knjigama, ali je izrazito bitno i iskustvo naših stručnjaka u dosadašnjoj primjeni ove vrste ugovaranja u Hrvatskoj. Krajem 2017. godine FIDIC je izdao nove verzije Crvene, Žute i Srebrne knjige koje još uvijek nisu u primjeni u Hrvatskoj ali bi ubrzo mogle postati dio i naše prakse. Za sve one koji su već uključeni u projekte koji koriste FIDIC ugovore bitno je saznati i koje promjene nam donosi novo izdanje.

Pohađanjem naše online edukacije upoznati ćete se s primjenom FIDIC ugovora u Hrvatskoj, saznati koje su razlike u knjigama, saznati ćete koje promjene donosi novo izdanje iz 2017. godine te koji bi model najviše odgovarao Vašem projektu. Kroz interaktivni pristup i raspravu moći ćete postaviti pitanja predavaču ali i razmijeniti iskustva s kolegama.

Svi SmartBiz seminari i edukacije su zamišljeni i koncipirani na način da u svakom trenutku polaznici mogu postavljati pitanja i pokrenuti raspravu, a na sve eventualne upite koji ne budu odgovoreni na predavanju odgovor polaznici dobivaju pisanim putem. Cilj naših seminara i edukacija je kroz interaktivni pristup u kratko vrijeme riješiti Vaše poslovne probleme i prenijeti Vam iskustva i znanje vrhunskih stručnjaka. Trajanje samih seminara i edukacija temelji se na rezultatima analiza koje potvrđuju da je upravo naš model optimalan za učenje i usvajanje novih znanja i iskustava. Svi polaznici SmartBiz seminara i edukacija dobivaju uvjerenja o pohađanju.

Kratki sadržaj webinara

 • Što su točno FIDIC modeli ugovaranja i kada se primjenjuju
 • Izvori prava za uporabu FIDIC ugovora (zakonska regulativa i drugi propisi)
 • Kako se FIDIC ugovori prilagođavaju zakonskoj regulativi i poslovnoj praksi u Hrvatskoj
 • Promjene koje donosi novo izdanje FIDIC ugovora u odnosu na verziju iz 1999. godine
 • Podjela FIDIC ugovora po knjigama
 • FIDIC – Crvena knjiga – uvjeti ugovora za radove visokogradnje i niskogradnje za koje je projektnu dokumentaciju izradio naručitelj
 • FIDIC – Žuta knjiga – uvjeti ugovora za postrojenja i izgradnju za koju je projektnu dokumentaciju izradio izvođač
 • FIDIC – Srebrna knjiga – ugovori po sistemu “ključ u ruke”
 • FIDIC – Bijela knjiga – ugovori o uslugama između klijenata i konzultanata
 • Ostala FIDIC izdanja i vodiči
 • Potraživanja naručitelja i izvođača
 • Načini rješavanja sporova (vijeće za rješavanje sporova, arbitraža i sudski procesi)
 • Iskustva našeg stručnjaka u primjeni FIDIC ugovora u Hrvatskoj
 • Vrijeme za postavljanje pitanja i odgovore predavača

Raspored predavanja

VrijemeAktivnost
08:45-09:00Prijava sudionika na platformi Zoom
09:00-11:00Prvi blok predavanja
11:00-11:20Pauza
11:20- 13:20Drugi blok predavanja

Ovaj webinar je namijenjen za:
sve osobe koje su već započele s radom na projektima koji su regulirani FIDIC ugovorima ali i za sve one koji ih tek planiraju, nadzorne inženjere, voditelje projekata u građevinskom sektoru i javnim poduzećima, građevinske inženjere, izvođače radova, pravnike koji se susreću s pojmom FIDIC ugovora, direktore poduzeća i vlasnike.

Radni materijali

U digitalnom obliku

Pitanja predavaču

Tijekom cijelog predavanja kroz glasovnu i chat komunikaciju

Platforma

Zoom

Uvjerenje

O pohađanju edukacije u digitalnom obliku

Opći uvjeti

Prijavom na seminar, edukaciju, online edukaciju ili konferenciju prihvaćate naše opće uvjete poslovanja. Prijavu na edukativni program je moguće otkazati najkasnije 5 radnih dana prije početka programa, a kotizacija se uplaćuje najkasnije 4 radna dana prije početka programa. Polaznici koji odustanu nakon isteka roka od najkasnije 5 radnih dana nemaju pravo na povrat kotizacije i plaćaju iznos u cijelosti. Smart Biz d.o.o. zadržava pravo otkazivanja seminara, edukacija i konferencija, i u tom slučaju se uplaćeni iznos za kotizacije naručiteljima vraća u cijelosti. Podatke koje ste naveli u prijavi na neki od naših programa možemo koristiti u promotivnim akcijama ali neće biti dani trećim osobama, te oni po vašem zahtjevu mogu biti uklonjeni ili promijenjeni. Pogledajte našu Politiku privatnosti.

Popusti na seminare i edukacije:

 • Popust za drugu i svaku sljedeću osobu iz istog poslovnog subjekta: 10%
 • Popust za sudionike iz nevladinih udruga, humanitarnih organizacija i fizičke osobe: 15%

Popusti se ne zbrajaju i međusobno se isključuju.

© Smart Biz d.o.o. 2017.