Provedba Ovršnog zakona za poslodavce s osvrtom na predviđene izmjene – praktični webinar s konzultacijama

Datum i vrijeme

Uskoro objavljujemo novi termin!

Održani termini: 27.01.2021., 17.03.2021., 15.10.2021., 14.12.2021., 23.02.2022., 10.11.2022.

Lokacija

Online interaktivni seminar na platformi Zoom

Akcija

Za drugog i svakog sljedećeg sudionika iz istog poslovnog subjekta odobravamo popust od 10%!

Cijena

790,00 kn + PDV

104,85 EUR + PDV prema tečaju (1EUR = 7,53450Kn)

Ovršni postupak je u pravnom smislu jedan od kompliciranijih postupaka, i to kako zbog činjenice što je opterećen brojnim nedorečenim rješenjima, koja prvenstveno proizlaze iz okolnosti što zakonodavac konstantno donosi samo pojedine izmjene zakonskih rješenja umjesto jednog cjelovitog rješenja u obliku novog Ovršnog zakona, tako i zbog činjenice što su ovršnim postupkom nametnute brojne obveze ne samo ovrhovoditeljima, ovršenicima, već i trećim osobama.

Novim zakonskim rješenjima predviđena je obvezna elektronička komunikacija pravnih osoba sa sudovima, te korištenje propisanih obrazaca, što u područje ovršnog postupka unosi još više nepoznanica i problema u praksi.

Uslijed takvog stanja, pred poduzetnicima se nalazi izazov naplate potraživanja, pred dužnicima potreba zaštite njihove egzistencije kao i zaštite dostojanstva, a pred trećim osobama (primjerice poslodavcima) problemi sa provedbom ovrhe. Posljednjim izmjenama Ovršnog zakona iz prosinca 2020. godine zakonodavac je pokušao odgovoriti na pojedine probleme u praksi, no ostaje potreba cjelovitog konkretnog uređenja ovršnog postupka.
Svrha ovog webinara je polaznicima ukazati na karakteristične termine i pojmove vezane uz ovršni postupak, uz objašnjenje trenutnog uređenja, prijelaznog režima kao i očekivanih budući promjena. Polaznici će saznati načine na koje mogu najefikasnije naplatiti svoja potraživanja, dok će se pojasniti i uloga poslodavca u provođenju ovrhe, potreba obraćanja pažnje na povećani krug primanja izuzetih od ovrhe, kao i redoslijed namirenja više ovrha.

Svi SmartBiz seminari i edukacije su zamišljeni i koncipirani na način u svakom trenutku polaznici mogu postavljati pitanja i pokrenuti raspravu, a na sve eventualne upite koji ne budu odgovoreni na predavanju odgovor polaznici dobivaju pisanim putem. Cilj naših seminara i edukacija je kroz interaktivni pristup u kratko vrijeme riješiti Vaše poslovne probleme i prenijeti Vam iskustva i znanje vrhunskih stručnjaka. Trajanje samih seminara i edukacija temelji se na rezultatima analiza koje potvrđuju da je upravo naš model optimalan za učenje i usvajanje novih znanja i iskustava.

U cijenu uključeno:
Pohađanje online seminara preko platforme ZOOM, moguće postavljanje pitanja tijekom i nakon predavanja, materijali u digitalnom obliku, uvjerenje o pohađanju edukacije u digitalnom obliku.

Kratki sadržaj seminara

 • pojam ovršnog postupka, pojam tražbina
 • tijek ovršnog postupka,
 • pribavljanje podataka o imovini dužnika,
 • imovina dužnika izuzeta od ovrhe
 • ovršni postupak na temelju ovršne isprave
 • ovršni postupak na temelju vjerodostojne isprave
 • ovrha na novčanoj tražbini ovršenika,
 • ovrha na plaći,
 • uloga poslodavca u provedbi ovrhe, po kojim ovršnim ispravama je poslodavac dužan postupati, kakav je utjecaj ovršenikove suglasnosti na ustegnuće od plaće
  redoslijed namirenja ovrha, uz predviđanje centralizacije provedbe ovrhe,
 • ovrha na nekretnini i pokretninama
 • ovrha na novčanoj tražbini, na nekretninama i pokretninama
 • troškovi ovršnog postupka
 • prijenos potraživanja i naplata putem agencija za naplatu potraživanja
 • elektronička komunikacija sa sudovima
 • vrijeme za postavljanje pitanja i konzultacije s pravnim stručnjakom

Raspored predavanja

Vrijeme
10:00 – 11:15Prvi dio predavanja
11:15 – 11:30
Pauza
11:30 – 12:45Drugi dio predavanja

Ovaj webinar je namijenjen:
voditeljima i djelatnicima računovodstvenih i knjigovodstvenih odjela, voditeljima i djelatnicima pravnih odjela, djelatnicima u poslovnoj administraciji i tajnicama, direktorima privatnih i javnih poduzeća, vlasnicima, poduzetnicima, svim osobama uključenim u ovršne postupke i svim osobama zainteresiranim za promjene u provedbi ovrha.

Radni materijali

U digitalnom obliku

Pitanja predavaču

Tijekom cijelog predavanja kroz glasovnu i chat komunikaciju

Platforma

Zoom

Uvjerenje o pohađanu edukacije

U digitalnom obliku

Opći uvjeti

Prijavom na seminar, edukaciju, konferenciju ili online edukaciju prihvaćate naše opće uvjete poslovanja. Prijavu na edukacijski program je moguće otkazati najkasnije 5 radnih dana prije početka programa, a kotizacija se uplaćuje najkasnije 4 radna dana prije početka programa. Polaznici koji odustanu nakon isteka roka od najkasnije 5 radnih dana nemaju pravo na povrat kotizacije i plaćaju iznos u cijelosti. Smart Biz d.o.o. zadržava pravo otkazivanja seminara, edukacija, konferencija i online programa i u tom slučaju se uplaćeni iznos za kotizacije naručiteljima vraća u cijelosti. Podatke koje ste naveli u prijavi na neki od naših programa možemo koristiti u promotivnim akcijama ali neće biti dani trećim osobama, te oni po vašem zahtjevu mogu biti uklonjeni ili promijenjeni. Pogledajte našu Politiku privatnosti.

Popusti na seminare i edukacije:

 • Popust za drugu i svaku sljedeću osobu iz istog poslovnog subjekta: 10%
 • Popust za sudionike iz nevladinih udruga, humanitarnih organizacija i fizičke osobe: 15%

Popusti se ne zbrajaju i međusobno se isključuju.

© Smart Biz d.o.o. 2017.