Zapošljavanje stranaca u RH – zakonska regulativa i praksa

Datum i vrijeme

Uskoro objavljujemo novi termin!

Održani termini: 24.10.2018.

Lokacija

Zagreb, Hotel Westin

Akcija

Za sve rane prijave i predprijave odobravamo popust od 10%!

Cijena

1 490,00 kn + PDV

197,75 EUR + PDV prema tečaju (1EUR = 7,53450Kn)

20. 12.2018. VLADA JE UTVRDILA GODIŠNJE KVOTE ZA ZAPOŠLJAVANJE STRANACA I TO ZA PODRUČJA GRADITELJSTVA, TURIZMA I UGOSTITELJSTVA, PROMETA, PREHRAMBENE INDUSTRIJE, POLJOPRIVREDE I ŠUMARSTVA, BRODOGRADNJE, ZDRAVSTVA, SOCIJALNE SKRBI, PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE, METALNE INDUSTRIJE, INFORMATIKE, EKONOMIJE I TRGOVINE I POŠTANSKIH USLUGA.

Tržište rada u Hrvatskoj karakterizira manjak domaćih radnika i nužnost zapošljavanja stranaca, posebno u djelatnostima poput graditeljstva, turizma, ugostiteljstva, brodogradnje, prehrambene industrije, prometa, poljoprivrede, itd.  Vlada je utvrdila godišnju kvotu za zapošljavanje stranaca u iznosu od ukupno 65.100 dozvola, od čega je 50.100 dozvola  za zapošljavanje novih radnika a 15.000 dozvola za produljenje ranije izdanih dozvola. Boravak i rad stranaca u Republici Hrvatskoj regulirani su Zakonom o strancima, Zakonom o međunarodnoj zaštiti i Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskom državljanstvu. Procedura zapošljavanja stranaca u našoj zemlji je složena i potrebno ju je provesti u skladu sa svim pravilima kako ne biste bili u prekršaju i riskirali novčane kazne, ali i probleme za Vašeg radnika.
Pitate se kako krenuti u sam proces zapošljavanja stranaca, koliko traje cijela procedura, koje uvjete morate ispuniti kao poslodavac i kako pripremiti dokumentaciju?

Pohađanjem naše edukacije saznati ćete sve bitno o zakonskoj regulativi vezanoj uz rad stranaca u Hrvatskoj, procedurama i trajanju odobravanja privremenog boravka, procedurama i trajanju dodjeljivanja dozvole za rad, načinima kako najbrže i u skladu sa svi pravnim propisima zaposliti stranca iz EU ali i trećih zemalja, doznati ćete što su i kolike su godišnje kvote za uvoz stranih radnika i kojim tijelima državne uprave se morate obratiti prilikom zapošljavanja stranca.

Svi SmartBiz seminari i edukacije su zamišljeni na način da u svakom trenutku polaznici mogu postavljati pitanja i pokrenuti raspravu, a na sve eventualne upite koji ne budu odgovoreni na predavanju odgovor polaznici dobivaju pisanim putem. Cilj naših seminara i edukacija je kroz interaktivni pristup u kratko vrijeme riješiti Vaše poslovne probleme i prenijeti Vam iskustva i znanje vrhunskih stručnjaka. Trajanje samih seminara i edukacija temelji se na rezultatima analiza koje potvrđuju da je upravo naš model optimalan za učenje i usvajanje novih znanja i iskustava. Svi polaznici SmartBiz seminara i edukacija dobivaju uvjerenja o pohađanju.

Kratki sadržaj seminara

• Zakonska regulativa vezana uz zapošljavanje stranaca – Zakon o strancima, Zakon o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskom državljanstvu
• Godišnje kvote za zapošljavanje stranaca
• Dozvole za boravak i rad unutar godišnje kvote za zapošljavanje stranaca
• Dozvole za boravak i rad u RH izvan godišnje kvote za zapošljavanje stranaca
• Uvjeti za odobravanje dozvola za boravak i sezonski rad stranih radnika
• Prava i obveze osoba kojima je izdana dozvola za boravak i rad u RH
• Upućeni radnici u RH – prava i obveze
• Potvrde o prijavi rada ovisno o vremenskom trajanju
• Razlozi za gubitak ostvarenih prava i prestanak važenja dozvole za boravak i rad i prisilno udaljavanje
• Tijela državne uprave nadležna za odobravanje dozvola za rad i proceduru zapošljavanja stranaca
• Vrijeme za postavljanje pitanja vrhunskim pravnicima iz područja radnog zakonodavstva i razmjenu iskustava s kolegama

Raspored predavanja

VrijemeAktivnost
08:30-09:00Prijava sudionika i preuzimanje radnih materijala
09:00-11:00Prvi blok predavanja
11:00-11:45Pauza za kavu, zakusku i neformalni razgovor s predavačem i kolegama
11:45- 14:00Drugi blok predavanja i podjela uvjerenja o pohađanju edukacije

Ovaj seminar je namijenjen za:
direktore, vlasnike poduzeća, voditelje i djelatnike pravnih i kadrovskih službi, voditelje ureda, menadžere za upravljanje ljudskim potencijalima, tajnike, voditelje raznih sektora, pravnike, sve poslodavce koji već zapošljavaju ili će tek započeti sa zapošljavanjem stranaca.

Radni materijali

Za praćenje predavanja

Kava

Tijekom pauza

Snack

U dvorani tijekom pauze

Uvjerenje

O pohađanju edukacije

Opći uvjeti

Prijavom na seminar, edukaciju ili konferenciju prihvaćate naše opće uvjete poslovanja. Prijavu na edukativni program je moguće otkazati najkasnije 5 radnih dana prije početka programa, a kotizacija se uplaćuje najkasnije 4 radna dana prije početka programa. Polaznici koji odustanu nakon isteka roka od najkasnije 5 radnih dana nemaju pravo na povrat kotizacije i plaćaju iznos u cijelosti. Smart Biz d.o.o. zadržava pravo otkazivanja seminara, edukacija i konferencija, i u tom slučaju se uplaćeni iznos za kotizacije naručiteljima vraća u cijelosti. Podatke koje ste naveli u prijavi na neki od naših programa možemo koristiti u promotivnim akcijama ali neće biti dani trećim osobama, te oni po vašem zahtjevu mogu biti uklonjeni ili promijenjeni. Pogledajte našu Politiku privatnosti.

Popusti na seminare i edukacije:

  • Popust za drugu osobu iz istog poslovnog subjekta: 10%
  • Popust za treću i svaku sljedeću osobu iz istog poslovnog subjekta: 15%
  • Popust za sudionike iz nevladinih udruga i humanitarnih organizacija: 15%

Popusti se ne zbrajaju i međusobno se isključuju.

© Smart Biz d.o.o. 2017.