Zlouporabe bolovanja – prava i obveze poslodavca – praktični webinar

Datum i vrijeme

Uskoro objavljujemo novi termin!

Održani termini: 23.03.2021., 16.03.2022.

Lokacija

Online interaktivni seminar na platformi Zoom

Akcija

Za drugog i svakog sljedećeg sudionika iz istog poslovnog subjekta odobravamo popust od 10%!

Cijena

890,00 kn + PDV

118,12 EUR + PDV prema tečaju (1EUR = 7,53450Kn)

Zlouporaba bolovanja je jedan od najvećih problema hrvatskih poslodavaca koji utječe ne samo na poslovne rezultate već i međuljudske odnose unutar poduzeća. Analize pokazuju da bolovanja u Hrvatskoj osim svoje učestalosti pokazuju i karakteristiku duljeg trajanja od većine europskih zemalja. Većina poslodavaca si je u jednom trenutku postavila pitanje o učestalosti bolovanja zaposlenika i posumnjala u zlouporabu.

Što možete i smijete učiniti u slučaju sumnje na zlouporabu bolovanja? Smijete li konktaktirati liječnike i HZZO? Kako prijaviti zaposlenika u slučaju sumnje na zlouporabu? Postoji li mogućnost uručivanja otkaza osobi koja se nalazi na bolovanju? Iskoristite sva moguća prava i reagirajte na pravi način kako biste spriječili prijevare i zlouporabe.

Pohađanjem naše online edukacije saznati ćete kako otkriti prijevare i kako ih prijaviti nadležnim službama, saznati ćete koja su prava radnika za vrijeme bolovanja i kakav je odnos između poslodavaca, liječnika i HZZO-a te ćete dobiti priliku za postavljanje konkretnih pitanja predavaču i rješavanje problema s kojima se susrećete vezano uz temu zlouporabe bolovanja.

Svi SmartBiz seminari i edukacije su zamišljeni i koncipirani na način u svakom trenutku polaznici mogu postavljati pitanja i pokrenuti raspravu, a na sve eventualne upite koji ne budu odgovoreni na predavanju odgovor polaznici dobivaju pisanim putem. Cilj naših seminara i edukacija je kroz interaktivni pristup u kratko vrijeme riješiti Vaše poslovne probleme i prenijeti Vam iskustva i znanje vrhunskih stručnjaka. Trajanje samih seminara i edukacija temelji se na rezultatima analiza koje potvrđuju da je upravo naš model optimalan za učenje i usvajanje novih znanja i iskustava.

U cijenu uključeno:
Pohađanje online seminara preko platforme ZOOM, moguće postavljanje pitanja tijekom i nakon predavanja, radni materijali u digitalnom obliku, Smart Biz uvjerenje o pohađanju edukacije u digitalnom obliku.

Kratki sadržaj webinara

 • Radni odnosi prema Zakonu o radu i Zakonu o obveznim odnosima
 • Zasnivanje i prekid radnog odnosa, razlozi prestanka radnog odnosa
 • Bolovanje ili privremena nesposobnost za rad – obaveza obavješćivanja poslodavca i rokovi
 • Prava radnika tijekom bolovanja
 • Što se sve smatra zlouporabom bolovanja
 • Što prvo učiniti u slučaju sumnje na zlouporabu bolovanja
 • Odnos poslodavca, liječnika i HZZO-a u slučajevima sumnje na zlouporabu
 • Prava i obveze poslodavca u slučaju zlouporabe bolovanja – kontrola bolovanja
 • Vrijeme za postavljanje pitanja predavaču, razmjenu iskustava s kolegama i raspravu

Raspored predavanja

Vrijeme
10:00 – 11:30Prvi dio predavanja
11:30 – 11:45
Pauza
11:45 – 13:15Drugi dio predavanja

Ovaj webinar je namijenjen za:
voditelje kadrovskih i pravnih službi, voditelje ureda, voditelje knjigovodstva, tajnike, voditelje raznih sektora, pravnike, poslodavce, direktore, managere i vlasnike poduzeća.

Radni materijali

U digitalnom obliku

Pitanja predavaču

Tijekom cijelog predavanja kroz glasovnu i chat komunikaciju

Platforma

Zoom

Uvjerenje o pohađanu edukacije

U digitalnom obliku

Opći uvjeti

Prijavom na seminar, edukaciju, konferenciju ili online edukaciju prihvaćate naše opće uvjete poslovanja. Prijavu na edukacijski program je moguće otkazati najkasnije 5 radnih dana prije početka programa, a kotizacija se uplaćuje najkasnije 4 radna dana prije početka programa. Polaznici koji odustanu nakon isteka roka od najkasnije 5 radnih dana nemaju pravo na povrat kotizacije i plaćaju iznos u cijelosti. Smart Biz d.o.o. zadržava pravo otkazivanja seminara, edukacija, konferencija i online programa i u tom slučaju se uplaćeni iznos za kotizacije naručiteljima vraća u cijelosti. Podatke koje ste naveli u prijavi na neki od naših programa možemo koristiti u promotivnim akcijama ali neće biti dani trećim osobama, te oni po vašem zahtjevu mogu biti uklonjeni ili promijenjeni. Pogledajte našu Politiku privatnosti.

Popusti na seminare i edukacije:

 • Popust za drugu i svaku sljedeću osobu iz istog poslovnog subjekta: 10%
 • Popust za sudionike iz nevladinih udruga, humanitarnih organizacija i fizičke osobe: 15%

Popusti se ne zbrajaju i međusobno se isključuju.

© Smart Biz d.o.o. 2017.