Temeljne zakonske odrednice u zaštiti potrošača

Datum i vrijeme

Uskoro objavljujemo novi termin!

Održani termini: 27.03.2019., 24.09.2019.

Lokacija

Zagreb, Hotel Westin

Akcija

Za sve rane prijave i predprijave odobravamo popust od 10%!

Cijena

1 490,00 kn + PDV

197,75 EUR + PDV prema tečaju (1EUR = 7,53450Kn)

Obveze svih trgovaca u odnosu na potrošače regulirane su Zakonom o zaštiti potrošača i drugim EU propisima, ali i europskom sudskom praksom. Kazne za sve trgovce koji prekrše odredbe Zakona su visoke, a potrošači su informirani o svojim pravima kroz intenzivne kampanje udruga za zaštitu potrošača i EU institucija.

Kako biste izbjegli prekršaje i visoke novčane kazne za Vas smo organizirali praktični seminar na kojem ćete saznati na što sve morate obratiti pozornost kako biste poslovali u skladu s propisima.

Pohađanjem naše edukacije saznati ćete o kojim propisima trebate voditi računa u smislu zaštite potrošača, iz kojih osnovnih načela proizlaze svi propisi, kako kvalitetna implementacija zakonskih odredbi utječe na zadovoljstvo kupaca, kako uspostaviti proces rješavanja reklamacija koji poštuje zakonske odredbe ali i osigurava daljnju lojalnost kupaca, koje poslovne prakse nikako ne smijete koristiti te ćete dobiti priliku za postavljanje pitanja predavačici i razmjenu iskustava s kolegama.

Svi SmartBiz seminari i edukacije su zamišljeni na način da u svakom trenutku polaznici mogu postavljati pitanja i pokrenuti raspravu, a na sve eventualne upite koji ne budu odgovoreni na predavanju odgovor polaznici dobivaju pisanim putem. Cilj naših seminara i edukacija je kroz interaktivni pristup u kratko vrijeme riješiti Vaše poslovne probleme i prenijeti Vam iskustva i znanje vrhunskih stručnjaka. Trajanje samih seminara i edukacija temelji se na rezultatima analiza koje potvrđuju da je upravo naš model optimalan za učenje i usvajanje novih znanja i iskustava. Svi polaznici SmartBiz seminara i edukacija dobivaju uvjerenja o pohađanju.

Kratki sadržaj seminara

• Što je zaštita potrošača i zašto je važna trgovcima
• Temeljna načela zaštite potrošača i njihova temeljna prava
• Obveze trgovaca koje proizlaze iz temeljnih prava potrošača
• Zakonski propisi koji uređuju zaštitu potrošača
• Tehnička ispravnost i sigurnost proizvoda na tržištu
• Koje vrste oglašavanja se smatraju nedopuštenima
• Osnove Zakona o zaštiti potrošača
• Detalji pravilnika o isticanju maloprodajne cijene
• Koje su informacije bitne kod prodaje putem interneta
• Zakonske odredbe u slučaju reklamacija
• Odgovornost za materijalni nedostatak proizvoda
• Proces rješavanja reklamacija
• Vještine bitne za rješavanje reklamacija
• Tko i kako provodi nadzor nad provedbom zakona
• Kako zakonske obveze iskoristiti za rast zadovoljstva kupaca i povećanje lojalnosti
• Vrijeme za postavljanje pitanja, diskusiju i razmjenu iskustava

Raspored predavanja

VrijemeAktivnost
08:30-09:00Prijava sudionika i preuzimanje radnih materijala
09:00-11:00Prvi blok predavanja
11:00-11:45Pauza za kavu, zakusku i neformalni razgovor s predavačem i kolegama
11:45- 14:00Drugi blok predavanja i podjela uvjerenja o pohađanju edukacije

Ovaj seminar je namijenjen za:
sve poslovne subjekte (privatne i javne) koji se bave prodajom proizvoda ili usluga koja uključuje prodaju u trgovačkim prostorima, trgovačkim lancima, sajmovima, na drugim lokacijama izvan prodajnih prostora ali i na daljinu (webshop). Seminar je namijenjen svim trgovcima i pružateljima raznih vrsta usluga, voditeljima i djelatnicima prodaje, voditeljima i djelatnicima u službama za korisnike, korisničkoj podršci,  odjelima za prigovore i reklamacije, voditeljima sektora, djelatnicima u call centrima, obrtnicima, direktorima i vlasnicima poduzeća.

Radni materijali

Za praćenje predavanja

Kava

Tijekom pauza

Snack

U dvorani tijekom pauze

Uvjerenje

O pohađanju edukacije

Opći uvjeti

Prijavom na seminar, edukaciju ili konferenciju prihvaćate naše opće uvjete poslovanja. Prijavu na edukativni program je moguće otkazati najkasnije 5 radnih dana prije početka programa, a kotizacija se uplaćuje najkasnije 4 radna dana prije početka programa. Polaznici koji odustanu nakon isteka roka od najkasnije 5 radnih dana nemaju pravo na povrat kotizacije i plaćaju iznos u cijelosti. Smart Biz d.o.o. zadržava pravo otkazivanja seminara, edukacija i konferencija, i u tom slučaju se uplaćeni iznos za kotizacije naručiteljima vraća u cijelosti. Podatke koje ste naveli u prijavi na neki od naših programa možemo koristiti u promotivnim akcijama ali neće biti dani trećim osobama, te oni po vašem zahtjevu mogu biti uklonjeni ili promijenjeni. Pogledajte našu Politiku privatnosti.

Popusti na seminare i edukacije:

  • Popust za drugu osobu iz istog poslovnog subjekta: 10%
  • Popust za treću i svaku sljedeću osobu iz istog poslovnog subjekta: 15%
  • Popust za sudionike iz nevladinih udruga i humanitarnih organizacija: 15%

Popusti se ne zbrajaju i međusobno se isključuju.

© Smart Biz d.o.o. 2017.