alkokolizam-na-radnom-mjestu

Prekršaji i zlouporabe na radnom mjestu – prava i obveze poslodavca – praktični interaktivni webinar

Datum i vrijeme

Uskoro objavljujemo novi termin!

Lokacija

Online interaktivni seminar na platformi Zoom

Akcija

Za drugog i svakog sljedećeg sudionika iz istog poslovnog subjekta odobravamo popust od 10%!

Cijena

890,00 kn + PDV

118,12 EUR + PDV prema tečaju (1EUR = 7,53450Kn)

Prekršaji i zlouporabe na radnom mjestu mogu dovesti poduzeće u velike financijske i međuljudske probleme pa ih je potrebno na vrijeme otkriti i sankcionirati. Neke od najčešćih povreda u radnom odnosu su krađe, napadi na kolege, vrijeđanje kolega i klijenata, odavanje poslovne tajne, zlouporaba bolovanja, neispunjavanje radnih zadataka, uništavanje imovine poslodavca, alkoholiziranost na radnom mjestu i kašnjenje na posao.

Iako ste svjesni da ste potpuno u pravu i da zaposlenik zaslužuje određenu vrstu sankcije kod svakog prekršaja i zlouporabe morate slijediti točno propisanu pravnu proceduru i na taj način se osigurati protiv dugotrajnih sudskih sporova i moguće naknade štete zaposleniku.

Bitno je znati koje disciplinske mjere smijete koristiti u raznim slučajevima povreda radnog odnosa i kada djelatnika smijete udaljiti s radnog mjesta ili mu uručiti otkaz.

Pohađanjem naše online edukacije saznati ćete kako trebate postupati kada otkrijete prekršaje i zlouporabe na radnom mjestu, kako dokazati povrede u radnom odnosu, koje disciplinske mjere koristiti, kako udaljiti djelatnika s radnog mjesta, kada i na koji način uručiti otkaz, kako prepoznati i dokazati zlouporabu bolovanja i kako ju sankcionirati. Tijekom cijelog predavanja imate mogućnost postavljanja konkretnih pitanja predavaču i razmjenu iskustava s kolegama.

Svi SmartBiz seminari i edukacije su zamišljeni na način da u svakom trenutku polaznici mogu postavljati pitanja i pokrenuti raspravu, a na sve eventualne upite koji ne budu odgovoreni na predavanju odgovor polaznici dobivaju pisanim putem. Cilj naših seminara i edukacija je kroz interaktivni pristup u kratko vrijeme riješiti Vaše poslovne probleme i prenijeti Vam iskustva i znanje vrhunskih stručnjaka. Trajanje samih seminara i edukacija temelji se na rezultatima analiza koje potvrđuju da je upravo naš model optimalan za učenje i usvajanje novih znanja i iskustava. Svi polaznici SmartBiz seminara i edukacija dobivaju uvjerenja o pohađanju.

U cijenu uključeno:
Pohađanje online seminara preko platforme ZOOM, moguće postavljanje pitanja tijekom i nakon predavanja, radni materijali u digitalnom obliku, Smart Biz uvjerenje o pohađanju edukacije u digitalnom obliku.

Kratki sadržaj webinara

 • Otkrivanje prekršaja i zlouporaba na radnom mjestu
 • Krađe – otkrivanje i sankcioniranje
 • Odavanje poslovne tajne – otkrivanje i sankcioniranje
 • Neispunjavanje radnih zadataka –sankcioniranje
 • Alkoholiziranost ili korištenje opojnih sredstava na radnom mjestu– alkotestiranje, upućivanje
 • djelatnika na liječnički pregled – otkrivanje i sankcioniranjeIzostanak s posla, kašnjenje na posao i česti izlasci s posla – sankcioniranje
 • Napadi na kolege i poslovne partnere, vrijeđanje – sankcioniranje
 • Zlouporaba bolovanja – otkrivanje, mogućnosti provjere, kontrola HZZO, sankcioniranje zaposlenika
 • Disciplinske mjere i mogućnosti njihovog korištenja ovisno o prekršaju ili zlouporabi
 • Privremeno udaljenje (suspenzija) radnika
 • Otkazivanje ugovora o radu zbog povrede radnog odnosa
 • Vrste otkaza u slučaju prekršaja i zlouporaba na radnom mjestu
 • Sudski procesi i sudska praksa vezana za kršenje radnih obveza
 • Vrijeme za postavljanje konkretnih pitanja iz prakse i razmjena iskustava s predavačem i kolegama

Raspored predavanja

Vrijeme
09:00 – 11:00Prvi dio predavanja
11:00 – 11:30
Pauza
11:30 – 13:30Drugi dio predavanja i vrijeme za pitanja, raspravu i razmjenu iskustava predavača i polaznika

Ovaj webinar je namijenjen za:
voditelje kadrovskih i pravnih službi, voditelje ureda, voditelje knjigovodstva, tajnike, voditelje raznih sektora, pravnike, poslodavce, direktore, managere i vlasnike poduzeća.

Radni materijali

U digitalnom obliku

Pitanja predavaču

Tijekom cijelog predavanja kroz glasovnu i chat komunikaciju

Platforma

Zoom

Uvjerenje o pohađanu edukacije

U digitalnom obliku

Opći uvjeti

Prijavom na seminar, edukaciju, konferenciju ili online edukaciju prihvaćate naše opće uvjete poslovanja. Prijavu na edukacijski program je moguće otkazati najkasnije 5 radnih dana prije početka programa, a kotizacija se uplaćuje najkasnije 4 radna dana prije početka programa. Polaznici koji odustanu nakon isteka roka od najkasnije 5 radnih dana nemaju pravo na povrat kotizacije i plaćaju iznos u cijelosti. Smart Biz d.o.o. zadržava pravo otkazivanja seminara, edukacija, konferencija i online programa i u tom slučaju se uplaćeni iznos za kotizacije naručiteljima vraća u cijelosti. Podatke koje ste naveli u prijavi na neki od naših programa možemo koristiti u promotivnim akcijama ali neće biti dani trećim osobama, te oni po vašem zahtjevu mogu biti uklonjeni ili promijenjeni. Pogledajte našu Politiku privatnosti.

Popusti na seminare i edukacije:

 • Popust za drugu i svaku sljedeću osobu iz istog poslovnog subjekta: 10%
 • Popust za sudionike iz nevladinih udruga, humanitarnih organizacija i fizičke osobe: 15%

Popusti se ne zbrajaju i međusobno se isključuju.

© Smart Biz d.o.o. 2017.